Meistä

Ylpeää yksityis­ilmailua kohtuullisilla kuluilla

X-Fliten toiminnan ydin on alusta asti ollut oman koneemme osaomistus – kanssamme lennät omalla yksityiskoneella, mutta et koskaan maksa turhasta.

Me viemme sinut tapaamisista tärkeimpiin

Globaalit kriisit ovat opettaneet meitä katsomaan maailmaa, arvojamme ja tarpeitamme uudella tavalla. Pandemian myötä opimme käyttämään etäyhteyksiä sujuvasti, mikä on ollut niin ajankäytön kuin ympäristönkin kannalta edullista. Ensin eristäytymisen ja sen jälkeen alkaneen sodan myötä olemme muistaneet yhä kirkkaammin, mikä elämässä on tärkeintä. Me haluamme tavata meille tärkeitä ihmisiä. Katsoa heitä silmästä silmään, tuntea ja kokea itse, paikan päällä.

Aitoa kohtaamista ei voi korvata sen enempää kollegoiden, asiakkaiden kuin meille yksityiselämässämme tärkeidenkään ihmisten kanssa. Me viemme Sinut heidän luokseen.

X-Flite Oy:n perustajat ja hallitus koostuu joukosta suomalaisia yrittäjiä. Toimintamme perustuukin ennen kaikkea heidän matkustustarpeensa ymmärtämiseen, joille aika on rahaa vielä hieman enemmän kuin muille. Me korvaamme lentoasemilla odottelun ja turhat ajomatkat suorilla lennoilla, jotka tapahtuvat asiakkaan aikataulussa. Se on ydintoimintaamme, mutta samalla haluamme auttaa asiakkaitamme myös nauttimaan elämästä. X-Flitessä olemme enemmän kuin lentoyhtiö. Olemme sujuvaa yksityisilmailua arvostava yhteisö, joka matkustaa kohti omia tavoitteitaan ja menestystä tyylikkäästi
yhdessä.

Omistautuminen

Kun koneemme on käytössäsi, se todella on sinun. Me uskomme, että yksityiskoneen edut voivat toteutua vain silloin, kun toiminta on aidosti joustavaa ja perustuu aina asiakkaan tarpeisiin. Me tuomme koneemme asiakkaan luokse ja lähdemme matkaan, kun se parhaiten hänelle sopii. Me tiedämme, että sisällöltään ja tarpeiltaan jokainen matka on erilainen, mutta kanssamme jokaista matkaa yhdistää se, että suunnittelemme sen asiakkaan edun mukaan.

Luotettavuus

Emme väitä olevamme luotettavia. Me tiedämme, että luottamus ansaitaan vain teoilla, ei omilla sanoilla. Lupaamme kuitenkin, että teemme jatkuvasti kaikkemme sen eteen, että olemme asiakkaidemme luottamuksen arvoisia. Se merkitsee sitä, että haluamme pitää yksilöllisten tarpeiden mukaan suunnitellun lentomatkan sujuvuudesta huolen ensimmäisestä tiedustelusta aina siihen, kun kapteenimme kiittää matkasta kotikentälle palattaessa. Me huolehdimme, ja jos mokaamme, korjaamme virheemme. Aina.

Vastuullisuus

Ilmailu on aina ollut oma intohimomme, jonka jaamme omistajiemme ja asiakkaidemme kanssa. haluamme kuitenkin, että myös jälkipolvillamme olisi käytössään mahdollisimman puhdas tulevaisuus ja mahdollisuus nauttia matkailusta. Käytämme omassa kategoriassaan energiataloudellisimpia lentokoneita minimoidaksemme ympäristöjalanjälkemme. Se ei kuitenkaan mielle vielä riitä: kompensoimme kaikki lennoistamme aiheutuvat päästömme suomalaisen Reforest-palvelun avulla.

Joona Koskela Operatiivinen johtaja

Joona osti ensimmäisen lentokoneensa, kun hän oli 19-vuotias. Hän on X-Fliten idean isä, sielultaan ja sydämeltään yrittäjä ja visionääri. Joonalla on yksityislentäjän lentolupakirja, 400 lentotunnin kokemus ja laaja näkemys liikelentotoiminnasta. Merkittävä osa alan näkemyksestä ja kokemuksesta on karttunut oman lentokonevuokraukseen erikoistuneen yrityksen johdossa sekä X-Fliten operatiivisen johtajan roolissa. Ihmisenä Joona on kunnianhimoinen mutta ystävällinen ja joustava. Yksityisilmailun suunnannäyttäjänä hän laittaa kaiken peliin tinkimättömän turvallisuuden ja huipputason palvelun puolesta.

Antti Korpela Perustajaosakas

“Parasta yrittäjyydessä samanhenkiset kumppanit, jotka jakavat saman tavoitteen siitä, miten menestystä tehdään ja miten se vaikuttaa yhteisöön ympärillämme”, Antti Korpela sanoo. X-Fliten toimitusjohtajana Antin tehtävänä on liiketoiminnan kehittäminen. Sen X-Fliten perustajiin kuuluva Antti osaakin hyvin. Hän johtaa myös myös New House Innovation -konsernia, jonka arvoissa ja ajatuksessa on paljon yhteistä X-Fliten kanssa. New House Innovation haluaa olla markkinoiden paras kiinteistökehittäjä kasvussa, kannattavuudessa ja asiakastyytyväisyydessä. Yrityksen vetäjänä Antin vahvuuksiin kuuluvat vahvat verkostoitumisen, ongelmanratkaisun ja joustavuuden taidot. Antti tunnetaan myös kovasta työmoraalistaan ja luotettavuudestaan.

Kapteeni Kantolahti toivottaa Sinulle mukavaa ja turvallista kyytiä

Jussi Kantolahti ja hänen lentäjäkollegansa pitävät huolen siitä, että X-Flite kuljettaa matkustajat turvallisesti perille, on kyse sitten suuren metropolin liikelentoterminaalista tai pienestä korpikentästä. Mikä parasta, Jussi tekee työtä, josta hän unelmoi jo nuorena miehenä.

”Kiinnostuin ilmailusta jo lapsuudessa, jolloin leikin radio-ohjattavilla lentokoneilla. Ensimmäisen oikean lentoni sain tehdä jo 16-vuotiaana, kun aloitin lentämisen purjekoneilla.”

Jussi on yksi X-Fliten kokeneimmista lentäjistä. Hän kuuluu joukkoon, jonka pätevyys ja sopivuus yhtiömme koneiden kapteenin tehtävään selvitetään muun muassa huolellisilla psykologisilla arvioinneilla. Lukion jälkeen Jussi pääsi suorittamaan varusmiespalvelusta Ilmavoimiin. 1990-luvun alussa hänestä tuli hävittäjälentäjä, joka on lentänyt uransa aikana noin 5000 lentotuntia erilaisilla sotilasja siviilikoneilla. Jussi on työskennellyt myös lennonopettajana, lennonjohtajana ja lentoliikenteen johtotehtävissä. Ilmavoimista Jussi jäi eläkkeelle vuonna 2014.

”Ilmavoimien jälkeen olen työskennellyt pääosin lennonopettajana Patrialla. Olen todella iloinen siitä, että voin opetustehtävien lisäksi jatkaa uraani myös X-Fliten lentäjänä.” Vapaa-aikanaan Jussi suuntaa mielellään vesille. Harvat asiat ovat hänestä niin rentouttavia kuin purjehtiminen Tampereen alueen järviseuduilla.

Scroll to Top

Lähelle tai kauas. Me viemme Sinut sinne, kun se Sinulle sopii

Osaomistus-mallimme tuo asiakkaillemme yksityisilmailun edut kohtuullisilla kuluilla Itämeren alueella. Kun Sinun on lennettävä kauemmas tai päästävä matkaan suuremmalla seurueella, löydämme käyttöösi edullisesti markkinoiden parhaat charter-koneet. Määränpääsi on oma valintasi. Me autamme Sinua.